Aanpak A50 corridor impuls voor regionale economie

28 november 2019

Nieuws

Goed nieuws voor inwoners en bedrijven in Oost-Brabant. Het Rijk, de provincies Noord-Brabant en Gelderland en de gemeenten langs de A50 gaan samen met het bedrijfsleven de files op de A50 tussen Nijmegen en Eindhoven aanpakken.

De snelweg - nu nog in de file top 10 van Nederland - wordt verbreed naar 2x3 rijstroken tussen de knooppunten Ewijk, Bankhoef en Paalgraven. Dit is één van de maatregelen om de doorstroming, bereikbaarheid en leefbaarheid van de zogenoemde ‘A50-corridor’ te verbeteren. De samenwerkende overheden trekken hier in totaal 103 miljoen euro voor uit.

De corridor is het gebied langs de A50 tussen de stedelijke regio’s Nijmegen/Arnhem en Eindhoven (Brainport). Daar wonen ruim 1,5 miljoen mensen en er zijn veel bedrijven uit de hightech- en agrifood sector en biowetenschap gevestigd. Met een omzet van zo’n 90 miljard euro per jaar (12,5% van het BBP) is het gebied een belangrijke pijler van de Nederlandse economie. 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?