Aanpak klimaatverandering Noordoost-Brabant in Klimaattop Zuid

30 mei 2018

Nieuws

Op maandag 4 juni a.s. vindt de Klimaattop Zuid plaats. Op de Klimaattop gaan gemeenten, waterschappen, provincies en andere betrokkenen op zoek naar maatregelen om uitvoering te kunnen geven aan het Manifest Klimaatstroom Zuid.

KIlmaatsrroom Zuid is opgesteld naar aanleiding van de klimaatafspraken van Parijs. De drie zuidelijke provincies Noord-Brabant, Limburg en Zeeland zijn samen verantwoordelijk voor 28% van de CO2 uitstoot in Nederland. Actie is nodig..

Aan het eind van de Top wordt de opbrengst van de dag in de vorm van een slotakkoord aangeboden aan minister Wiebes van Economische Zaken & Klimaat en aan de verschillende regío's. Namens de Regio Noordoost-Brabant neemt burgemeester Marieke Moorman als voorzitter van de kopgroep Energie & Klimaat het slotakkoord in ontvangst. Harry van Rooijen, wethouder van Meierijstad, zal tijdens de Top de gezamenlijke klimaataanpak van Noordoost-Brabant presenteren.

Lees meer over de Klimaattop Zuid-Nederland in de mei-uitgave van Brabant Magazine van de provincie Noord-Brabant.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?