Aantal banen in agrifood en high-tech in ZO-Nederland stijgt

8 november 2017

Nieuws

Het aantal banen in de sectoren agrifood en high-tech in Zuidoost-Nederland is toegenomen in 2016. Beide sectoren zijn ook de grootste 'banenmotoren' van deze regio. Dat blijkt uit de onlangs gepubliceerde Brainport Network Monitor 2017.

Behalve bij deze sectoren is de werkgelegenheid ook bij logistiek, lifesciences & health en creatieve industrie gestegen. Bij de overige sectoren is deze gelijk gebleven en bij chemie licht gedaald.

De Brainport Network Monitor geeft een overzicht van de economische groei van de zes triple helix regio’s in Zuidoost-Nederland, waaronder AgriFood Capital. Daarnaast komen ook specifieke kengetallen in beeld op het thema arbeidsmarkt, waaronder daling werkloosheid en toename instroom opleidingen.

Ook geeft de Monitor inzicht in nieuwe vestigingen en snelle groeibedrijven in de regio. Hierop kan verder ingezoomd via respectievelijk het scale-up dashboard.en het arbeidsmarktdashboard.

 

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?