Actieplan aanpak gevolgen digitalisering arbeidsmarkt in de maak

29 maart 2017

Nieuws

AgriFood Capital Werkt! komt met een actieplan om de gevolgen van digitalisering te lijf te gaan. 

Dat gebeurt naar aanleiding van onderzoek van Avans Hogeschool naar de kansen en bedreigingen van digitalisering voor de arbeidsmarkt in Noordoost-Brabant. Het onderzoek laat zien dat vooral in het MKB-bedrijfsleven, het MBO-onderwijs en bij de overheid een ‘sense of urgency’ ontbreekt.

Nu al heeft digitalisering (robotisering, autimatisering) grote invloed op ons dagelijkse leven. Verdergaande digitalisering zal een groot effect hebben op de economie en arbeidsmarkt. Dat geldt zeker voor de regio Noordoost-Brabant. Daar is onder andere de voor digitalisering gevoelige sector industrie sterker vertegenwoordigd dan landelijk. Banen zullen verdwijnen en er komen nieuwe banen bij. Volgens de onderzoekers is het dan ook belangrijk om de bedreigingen te onderkennen. Veel belangrijker nog is om de kansen te zien en te benutten. Lees hier meer.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?