AgriFood Capital met scholen en bedrijven op weg naar hybride onderwijs

28 mei 2018

Nieuws

Op 23 mei jl. organiseerde Agrifood Capital Werkt! in samenwerking met onderwijsinstellingen en Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) een regionale actiebijeenkomst. Het doel hiervan was om samen met partners uit het bedrijfsleven, onderwijs en overheidsorganisaties te komen tot een concrete samenwerking in loopbaanontwikkeling van leerlingen en studenten. Met als stip op de horizon: hybride onderwijs, waarin scholen samen met bedrijven en maatschappelijke organisaties inhoud aan het onderwijs geven.

Het nieuwbouwcomplex van Van Doren Engineers in Boekel was het toneel voor deze middag. Ca. 60 professionals gingen in ‘actiegroepen’ aan de slag met vraagstukken zoals ‘Hoe kunnen we er in de regio voor zorgen dat scholen en bedrijven meer samen optrekken?’ en ‘Hoe kunnen we leren van elkaars goede praktijkvoorbeelden?’

Acht actiegroepen gaan verder aan de slag met onder andere versterking van de praktijkcomponent binnen het havo, organisatie van een Meet-up in Oss/Uden/Meierijstad en de organisatie van een oriëntatiedag of -week Zorg & Welzijn voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Ze worden daarin ondersteund door een groep aanjagers van SBB, enkele scholen en AgriFood Capital Werkt! Eind van dit jaar wordt in een nieuwe regionale Meet-up de voorlopige balans opgemaakt en de volgende stappen gezet op weg naar hybride onderwijs.

Meer informatie: Henny Ketelaar, Agrifood Capital Werkt!: h.ketelaar@agrifoodcapital.nl.

 

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?