AgriFood Capital Monitor 2018 is uit!

5 februari 2019

Nieuws

sterke economie geen garantie voor de toekomst

De economie van Noordoost-Brabant groeit. Het aantal bedrijven neemt toe. De werkloosheid daalt en het aantal banen stijgt. De agrifood sector levert met 7.200 bedrijven, 55.000 banen en haar sterke exportpositie een belangrijke bijdrage aan deze groei. Dit zijn enkele resultaten van de Monitor 2018 die in opdracht van AgriFood Capital is opgesteld.

De groeiende economie biedt echter geen garanties voor de toekomst. Voor het economische perspectief van de regio is het belangrijk dat de krapte op de arbeidsmarkt verminderd wordt. Ook liggen belangrijke opgaves op het terrein van infrastructuur en bereikbaarheid, verbetering van de bodemkwaliteit en het stimuleren van innovaties met name tussen agrifood en high tech. 

Ga voor meer resultaten naar de online AgriFood Capital Monitor. Klik hier voor de samenvatting van de 2018-editie.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?