AgriFood Capital versterkt samenwerking met internationale clusters

28 november 2017

Nieuws

Op 8 en 9 november jl. vond in Valencia de tweede editie van de internationale GROW your Region conferentie plaats, mede op initiatief van de Europese Commissie. Het doel van dit tweedaagse event is om de samenwerking tussen Europese clusters en regio’s nog meer te stimuleren. Regio's kunnen zich hierdoor beter ontwikkelen en hun economische posities verbeteren.

De conferentie bood voor AgriFood Capital waardevolle aanknopingspunten voor nieuwe samenwerkingen op gebied van voedselverspilling en gezonde voeding. Met verschillende clusters zal op korte termijn worden gekeken naar concrete samenwerkingsprojecten, met name op het gebied van high-tech en agrifood. Ook heeft AgriFood Capital input geleverd voor een nieuw beleid van de Europese Commissie om via clusters en regio’s innovatie te ondersteunen. Tot slot is een idee gelanceerd om samen met het European Cluster Collaboration een voucherregeling op te zetten om clusters beter te laten samenwerken.

Aan GROW your Region namen ruim 300 beleidsmakers, clustervertegenwoordigers en bedrijven uit 25 Europese landen deel. AgriFood Capital was vertegenwoordigd door Simon Maas, Internationalisering en Public Affairs. Kijk hier voor het verslag en andere bijzonderheden.

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?