AgriFood Innovation: grensverleggende innovaties in agrifood met hightech

2 mei 2019

Nieuws

Op 13 mei a.s. gaat AgriFood Innovation officieel van start. Bedrijven en kennisinstellingen in en rondom Brabant werken samen met overheden aan grensverleggende innovaties door verbinding te maken tussen agrifood en high tech, ICT en data. Dit moet resulteren in innovatieve oplossingen die toegevoegde waarde leveren voor de economie en maatschappij.

AgriFood Innovation draagt bij aan de ontwikkeling van een duurzaam en innovatief agrifoodtech-cluster. Samenwerking tussen agrifood, hightech en data draagt bij aan vernieuwing in de voedselketen die nodig is om de sector toekomstbestendig te maken. Het programma AgriFood Innovation gaat als eerste aan de slag met drie kansrijke ambities op het gebied van een slimme varkensketen, het verwaarden van plantaardige reststromen en digitale gewasketens.

De initiatiefnemers van AgriFood Innovation zijn HAS Hogeschool, Technische Universiteit Eindhoven (Tu/E), Wageningen Universiteit & Research (WUR) en ZLTO. AgriFood Capital BV is verantwoordelijk voor de projectleiding. Hierbij werkt zij samen met Brainport Development NV, REWIN West-Brabant en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM). Het initiatief wordt ondersteund door de provincie Noord-Brabant.

Professionals uit de gehele agrifood keten en hightech, ICT en datasector zijn welkom bij de kick-off op 13 mei op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven. Kijk hier voor het programma en aanmelden.

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?