AgriFood Capital onderdeel van New Deal voor een vernieuwend arbeidsmarktstelsel

28 juni 2018

Nieuws

‘In Zuidoost-Nederland zijn mensen verzekerd van werk en bedrijven en instellingen verzekerd van mensen.’ Dit is de ambitie van de ‘New Deal Zuidoost-Nederland’ die op 27 juni jl. werd ondertekend door zes triple helix regio’s – waaronder AgriFood Capital - en de provincies Noord-Brabant en Limburg, verenigd in Brainport Network.

Dat is nodig omdat Zuidoost-Nederland kampt met een tekort aan geschikt personeel. Dit tekort remt de economische ontwikkeling af terwijl er juist vele kansen liggen. De New Deal vormt de basis voor een vernieuwend arbeidsmarktstelsel waarin mensen zich voortdurend blijven ontwikkelen om vraag en aanbod van personeel beter op elkaar aan te laten sluiten. Het initiatief is erop gericht dat mensen flexibel en fit blijven voor de arbeidsmarkt van vandaag én morgen in Zuidoost-Nederland.

Om dit te realiseren zetten de samenwerkende partijen zich in voor een betere toegang tot scholing en ontwikkeling, en het vergemakkelijken van een oversteek van functie naar functie of van branche naar branche. Hiervoor worden o.a. speciale scholings- en opleidingsfondsen opgericht. Het arbeidsmarktdashboard van Brainport Network krijgt een centrale rol in de informatievoorziening over de arbeidsmarkt. 

Lees meer op  www.brainportnetwork.nl/newdeal.


 

 

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?