AgriFoodInnovation en Artificial Intelligence

28 juni 2019

Nieuws

Na de succesvolle kick-off in mei vond op 24 juni jl. de tweede bijeenkomst van het nieuwe netwerk AgriFoodInnovation plaats. Deze keer bij Jheronimus Academy of Data Science (JADS) in ’s-Hertogenbosch. Met als thema De rol van Artificial Intelligence en Data in AgriFood.

Na een introductie over JADS en een update over AgriFoodInnovation gingen de aanwezigen met elkaar in gesprek over Artificial Intelligence (A.I.) in de voedselproductie en fenotypering en de rol van data bij dierfokkerij. Dit gebeurde aan de hand van business cases van Hendrix Genetics en Unilever.

In een paneldiscussie werd nader ingegaan op wat er nodig is en wat de belemmeringen zijn om gebruik te kunnen maken van snelle A.I.- en data-ontwikkelingen in AgriFood. Deze levendige inhoudelijke discussie werd gevolgd door een korte update over de Innovation Makers Agrifood. Dit is een challenge van provincie Noord-Brabant voor studenten en start-ups in samenwerking met AgriFood Capital, Braventure, GrowCampus en Ondernemerslift+. 

De volgende bijeenkomst van AgriFoodInnovation is tijdens Dutch Food Week, 5 t/m 16 oktober. Datum en locatie worden later bekendgemaakt.

Voor AgriFoodInnovation is een website in de maak: www.agrifoodinnovation.nl. Kijk voor meer informatie nu nog op de speciale webpagina van AgriFood Capital.

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?