AgriFoodInnovation: het voedselsysteem van morgen

16 mei 2019

Nieuws

Op 13 mei jl. werd op de campus van de TU/e in Eindhoven het startsein gegeven voor AgriFoodInnovation. Dat gebeurde in aanwezigheid van Brabantse gedeputeerden Anne-Marie Spierings (Agrarische Ontwikkeling) en Bert Pauli (Economie & Innovatie).

In AgriFoodInnovation werken bedrijven en kennisinstellingen samen met overheden aan systeeminnovaties om de voedselproductie te verduurzamen. Dat doen zij door verbinding te maken tussen agrifood en high tech, ICT en data. De innovaties zullen bijdragen aan efficiënter gebruik van grondstoffen, vermindering van voedselverspillling en verkleining van de impact van onze voedselproductie op klimaat en leefomgeving. De eerste drie projecten gaan al van start: slimme varkensketen, reststroomverwaarding en de digitale gewasketen.

De startbijeenkomst trok veel belangstelling van professionals afkomstig van bedrijfsleven, kennisinstellingen, retail, onderzoeksinstellingen, belangenorganisaties, regio’s, provincie en Rijk. Een groot aantal sprekers waaronder Jakob de Vlieg, professor aan de TU/e, Arthur Mol, rector magnificus Wageningen University & Research, Ernst van den Ende van Wageningen University & Research en Elies Lemkes, kwartiermaker van AgriFoodInnovation gaven blijk van hun inzet en betrokkenheid bij AgriFoodInnovation.

De volgende bijeenkomst van AgriFoodInnovation is op 24 juni a.s. bij Jheronimus Academy of Data Science (JADS) in ’s-Hertogenbosch. Dan wordt dieper ingegaan op de rol van Artificial Intelligence en Data in AgriFood, met cases van Unilever en Hendrixs Genetics. Kijk hier voor meer informatie.

AgriFoodInnovation is een initiatief van HAS Hogeschool, Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), Wageningen Universiteit & Research (WUR) en ZLTO. De uitvoering wordt gerealiseerd door de samenwerking van bedrijfsleven en kennisinstellingen met AgriFood Capital, Brainport Development, REWIN West-Brabant en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). Het programma wordt ondersteund door de provincie Noord-Brabant.

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?