AgriFoodTech 2019 goed bezocht

20 december 2019

Nieuws

De AgriFoodTech Vakbeurs en Conferentie op 11 en 12 december jl trok bijna 1.800 belangstellenden uit de wereld van agrifood en hightech. Twee dagen lang draaide alles in de Bossche Brabanthallen om nieuwe technologieën voor de agri & food sector

Enkele sprekers waren Arend Koekkoek (Pixelfarming), Lenny van Erp-van der Kooij (HAS Hogeschool), Jacob van den Borne (Vandenborne Aardappelen) en Gé Backus (Connecting Agri&Food en Business developer AgriFoodInnovation).

Op de vakbeurs waren onder andere AgriFoodInnovation en het Europese S3Food vertegenwoordigd, initiatieven waar AgriFood Capital partner van is.

Tijdens de Conferentie 'Agrofood en Hightech: samenwerking de sleutel tot succes!' stonden smart farming, verwaarden van reststromen, voorkómen van voedselverspilling en eiwittransitie centraal. Ondernemers vertelden daar over hun ervaringen met het Brabantse AgroFood innovatieprogramma.

Ook presenteerden young professionals oplossingen voor uitdagingen uit de praktijk van agrifood. De maanden daarvoor bogen zij zich binnen het programma Innovation Makers Agrifood over challenges die bedrijven en instanties hadden aangeleverd. Zo werden voor AgroProeftuin de Peel ideeën en schetsen gepresenteerd om inwoners meer bij de proeftuin te betrekken.

AgriFood Tech 2019 leverde nieuwe en hernieuwde contacten op. En veel inspiratie voor de voedselketens van de toekomst.

Artist impressions challenge AgroProeftuin de Peel

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?