Agrofoodpluim naar BOON-ondernemer Michael Leusink

11 december 2019

Nieuws

Voedselmaker Michael Luesink heeft de boon weer helemaal terug op de kaart gezet. Hij doet dat met duurzame bedrijfsvoering, slimme marketing en aanstekelijk enthousiasme. Daarvoor kreeg hij deze maand van de provincie Noord-Brabant een Agrofoodpluim.

Michael Luesink richtte in 2015 in ’s-Hertogenbosch het bedrijf BOON op. Hij studeerde toen ‘Food innovation’ aan de HAS Hogeschool. Zijn afstudeeropdracht ging over de transitie van dierlijke naar plantaardige eiwitten. “De meeste aandacht ging in die tijd naar soja, insecten, lupine en zeewier, maar ik zag kansen in bonen”, zegt deze voedselvernieuwer. De inspiratie kwam door zijn reizen naar Zuid-Amerika en Azië, waar bonen dagelijkse kost zijn.

Al in het eerste jaar lag BOON in de schappen van Albert Heijn en inmiddels in de meeste supermarkten. Twee investeerders gaan Michael nu ondersteunen met € 1 miljoen euro om ook de Europese markt te veroveren.

In de opstartfase hebben Ondernemerslift+ en AgriFood Capital deze voedselvernieuwer ondersteund met respectievelijk coaching, een starterslening en (REAP) innovatiesubsidie.
 


 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?