Agrofoodpluim naar Contronics voor droge mist technologie

30 maart 2018

Nieuws

Op 27 maart jl. reikte gedeputeerde Annemarie Spierings de Agrofoodpluim uit aan Contronics. Contronics, met de Nederlandse vestiging in het Noordoost-Brabantse Sint-Oedenrode, ontwikkelt mistmachines om voedsel langer vers te houden. Het bedrijf onderzoekt hoe deze technologie op Europese schaal voedselverspilling kan tegengaan in de hele keten.

De mist zorgt voor koeling en een hoge luchtvochtigheid. Hierdoor blijven vitamines en mineralen langer bewaard, het voedsel langer vers en zien de producten er langer beter uit. Hierdoor gaat er vlak na de oogst, tijdens het transport én in de supermarkt minder voedsel verloren. Ook is er geen koelapparatuur nodig en levert het systeem meer energie op dan het verbruikt.

De Agrofoodpluim werd passend uitgereikt in de WeAreFood2018 themamaand ‘Samen tegen verspilling’. Lees meer in het persbericht.
 

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?