Agrofoodpluim voor innovatief stalsysteem

19 december 2018

Nieuws

De Agrofoodpluim van de provincie Noord-Brabant ging deze maand naar varkensbedrijf Van der Meijden-Welvaarts in Oirschot. Deze varkenshouder heeft een systeem ontwikkeld waarbij er minder mest in de stal is, minder fijnstof en minder ammoniakvorming. Mest wordt gescheiden van urine en afgekoeld in een ‘mestpan’. De warmte die hierbij ontstaat, wordt vervolgens gebruikt voor verwarming van de kraamkamer van de stal.

Anne-Marie Spierings, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant: “Deze ondernemers bieden de sector perspectief voor de toekomst. De combinatie van mestkoeling en een mestpan is uniek in Nederland. Inmiddels staat dit op de landelijke lijst van toegelaten stallen, waardoor andere ondernemers dit systeem ook kunnen gaan gebruiken.”

Lees meer op de website van de provincie Noord-Brabant.

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?