Agrofoodpluim voor soja van Brabantse grond

25 oktober 2018

Nieuws

De Noord-Brabantse Agrofoodpluim van oktober ging eerder deze maand naar een collectief van Brabantse agrariërs en experts die werken aan de teelt van Nedersoja. Zij sloegen de handen ineen met Agrifirm en delen kennis en bieden hun oogst gezamenlijk aan de markt aan. De belofte is groot: goed voor de bodem, bijdrage aan de eiwittransitie en gmo-vrije soja met een korte keten.

Gedeputeerde Anne-Marie Spierings: “Mooi aan dit initiatief is dat zaadleverancier, boeren en voedingsindustrie samen werken in de keten aan een voor Nederland nieuw gewas. Als we toekunnen met minder kunstmest en geïmporteerde soja, en tegelijkertijd een gezond eindproduct voortbrengen, dan is dit goed voor de bodem en de Brabander. Wij zijn trots op deze voorlopers en hopen dat de Nedersoja op een goede marktpositie kan rekenen in de toekomst.”

Lees meer over Nedersoja op de website van de provincie Noord-Brabant.

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?