Agrofoodpluim voor verrassende groenten van Brabantse Bodem

2 mei 2018

Nieuws

De Agrofoodpluim van mei 2018 gaat naar Bijzonder Brabants. Initiatiefnemer Henk Kerkers ontving de pluim uit handen van gedeputeerde Anne-Marie Spierings voor zijn inzet voor een duurzame, lokale markt met gezond voedsel en veel aandacht voor de bodem en (voedsel)educatie.

Bijzonder Brabants staat voor natuurlijk geteeld, dichtbij en smaakvol, met een beleving voor de Brabander. Er worden zo’n 100 bijzondere groenten en kruiden in de Brabantse open lucht en volle grond geteeld waaronder oesterblad, crosne, ramenas en rode aardappelen. De producten zijn exclusief voor topkoks en geïnteresseerde consumenten in de regio Deurne.

Deze gedreven ondernemer is ook één van drijvende krachten achter ‘Voedsel van Brabantse Grond’, het thema van de maand april van het innovatieprogramma We Are Food.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?