Arbeidsmarktconferentie biedt inspiratie voor de toekomst

22 november 2017

Nieuws

De economie groeit weer en de wereld om ons heen verandert steeds sneller. Bedrijven én opleidingen staan daardoor voor grote uitdagingen: hoe komen bedrijven aan goed geschoold personeel en hoe kunnen onderwijsinstellingen studenten van nu zo goed mogelijk opleiden voor de beroepen van morgen?

Om antwoord op deze vragen te krijgen, organiseerden AgriFood Capital Werkt! en VNO-NCW Zeeland Brabant op 16 november jl. de regionale arbeidsmarktconferentie ‘Toekomstperspectief voor mens en organisatie’ op CHV Noordkade. Zo’n 300 afgevaardigden van het bedrijfsleven en onderwijs lieten zich in breakout-sessies inspireren op het gebied van talent- en loopbaanontwikkeling, strategische personeelsplanning en duurzame inzetbaarheid.

Naar de toekomst toe hebben opleidingen een belangrijke rol in het begeleiden van studenten bij hun keuze. “MBO-ers hebben ogenschijnlijk gekozen maar over vijf jaar willen ze misschien weer wat anders. De ontwikkeling van de eigen identiteit speelt hierbij een belangrijke rol”, licht Peer van Summeren van ROC de Leijgraaf toe. 

Voor bedrijven is het naar de toekomst toe een must om bedrijfsstrategie en personeelsbeleid aan elkaar te koppelen. AgriFood Capital Werkt! kan hierbij ondersteunen met het programma Strategische Personeelsplanning. Hutten timmert daarnaast aan de weg met duurzame inzetbaarheid door het geluk en het talent van de medewerker centraal te zetten. De medewerkers zijn met elkaar verbonden via een ‘sharing community’. “Door elkaar te inspireren, kan ieder personeelslid zichzelf de Beste, de Leukste en de Gelukkigste blijven vinden om zodoende onderscheidend te blijven”, aldus projectmanager Sociale innovatie en ‘Happifier’ Thijs Fokker van Hutten, .

De middag werd afgesloten met een netwerkborrel op het inspiratieplein waar diverse organisaties en projecten uit de regionale arbeidsmarkt zichzelf presenteerden. In de uitvoering van de conferentie werd intensief samengewerkt met diverse VMBO en MBO scholen en met SBB. 

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?