Augustus maand van de Gezonde Community

14 augustus 2018

Nieuws

In Brabant staat de hele maand augustus in het teken van de Gezonde Community. In deze We Are Food themamaand laten de gemeenten Leende en Alphen-Chaam zien waarom hun inwoners gezonder gingen eten en vitaler zijn geworden. Het geheim zit ‘m in het samen zorgen voor een gezonde leefomgeving. Van huisarts tot supermarkt, van burgemeester tot inwoner.

De gezonde maand werd op 1 augustus jl. afgetrapt tijdens de populaire wielerwedstrijd ‘Acht van Chaam’. Afgelopen weekend vond in Heeze-Leende een groots opgezette belevingsmarkt plaats. Deze trok veel belangstelling, zowel van bezoekers als van bedrijven.

Het evenement was ook een mooie smeltkroes van andere We Are Food thema’s. Bezoekers konden het vlees van Het FamilieVarken (juli: De Nieuwe Boer) proeven en in de EetJeBeter-foodtruck (mei: EetJeBeter) werden kookclinics gegeven. Ralf Geerts, KeukenChef van de maand december over Brabantse Gastvrijheid, gaf een talkshow over het onderwerp gezondheid & gastvrijheid.
 


 

We Are Food is een initiatief van AgriFood Capital in het kader van Brabant, European Region of Gastronomy. Het is een innovatieprogramma dat wordt uitgevoerd in samenwerking met de provincie Noord-Brabant. Lees alles over We Are Food op www.wearefood.nl.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?