Bouw proefstal Familievarken in Boekel van start

28 november 2018

Nieuws

Met de onthulling van het bouwbord in Venhorst, werd op 28 november het officiële startsein gegeven van de bouw van de proefstal van Het FamilieVarken. Deze mijlpaal werd gevierd in aanwezigheid van gedeputeerde Annemarie Spierings van Agrarische ontwikkeling, energie en bestuur.

Het Familievarken is een vernieuwend stalconcept dat een impuls gaat geven aan de transitie van de landbouw. AgriFood Capital was vanaf het begin betrokken bij deze innovatie. Directeur Roel Schutten: ”We hebben de initiatiefnemers kunnen helpen bij de toegang tot financiering en het juiste netwerk, en bij de bouw van het merk.”

Boekel heeft zich daarbij hard gemaakt om de proefstal naar de gemeente te halen. “Wij willen het buitengebied vitaliseren, leefbaar houden. We stuiten daarbij tegen de problematiek aan dat de landbouw steeds meer met de inwoners verweven is geraakt. Je hebt dan innovatieve ideeën nodig om daar in de toekomst mee om te gaan,” aldus Martijn Buijsse, wethouder gemeente Boekel.

Ga voor alle achtergronden naar de website van Het Familievarken. Lees ook een recent artikel op www.bd.nl.

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?