Brabant European Region of Gastronomy 2018 feestelijk gestart

2 maart 2018

Nieuws

Op het terrein van CHV Noordkade in Veghel is op 1 maart jl. het startsein gegeven van Brabant ‘European Region of Gastronomy 2018’. De provincie deelt deze Europese titel met de West-Ierse foodregio Galway. Gedeputeerde Anne-Marie Spierings verrichtte de officiële openingshandeling dan ook samen met Kees van Rooij, bestuurslid van AgriFood Capital en burgemeester van Meierijstad, en vertegenwoordigers van Galway.

Tien maanden lang worden in Brabant meer dan 100 events georganiseerd voor food professionals, inwoners en bezoekers. In het innovatieprogramma WeAreFood2018 gaan ondernemers, kennisinstellingen, studenten, zorgprofessionals, onderzoekers, chefs en food experts aan de slag om het voedselsysteem verder te vernieuwen. WeAreFood is ontwikkeld door AgriFood Capital. Met de campagne Brabant Celebrates Food, uitgevoerd door VisitBrabant, wil Brabant zich bovendien nationaal en internationaal als gastvrije en gastronomische regio op de kaart zetten.

De titel is een erkenning voor Noord-Brabant als toonaangevende en innovatieve agrifoodregio. European Region of Gastronomy 2018’. Het foodjaar zal een extra impuls geven aan de verduurzaming en innovatie in de landbouw en voeding en aan horeca en toerisme.
 

Eten maken, beleven en vieren in Brabant!
 

 

Op de hoogte blijven van alle nieuws en activiteiten? Vraag de nieuwsbrief aan via info@wearefood.nl.
 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?