2 maart 2018
Nieuws
Op het terrein van CHV Noordkade in Veghel is op 1 maart jl. het startsein gegeven van Brabant ‘European Region of Gastronomy 2018’. De provincie deelt deze Europese titel met de West-Ierse foodregio Galway. Gedeputeerde Anne-Marie Spierings verrichtte de officiële openingshandeling dan ook samen met Kees van Rooij, bestuurslid van AgriFood Capital en burgemeester van Meierijstad, en vertegenwoordigers van Galway.
Tien maanden lang worden in Brabant meer dan 100 events georganiseerd voor food professionals, inwoners en bezoekers. In het innovatieprogramma WeAreFood2018 gaan ondernemers, kennisinstellingen, studenten, zorgprofessionals, onderzoekers, chefs en food experts aan de slag om het voedselsysteem verder te vernieuwen. WeAreFood is ontwikkeld door AgriFood Capital. Met de campagne Brabant Celebrates Food, uitgevoerd door VisitBrabant, wil Brabant zich bovendien nationaal en internationaal als gastvrije en gastronomische regio op de kaart zetten.
De titel is een erkenning voor Noord-Brabant als toonaangevende en innovatieve agrifoodregio. European Region of Gastronomy 2018’. Het foodjaar zal een extra impuls geven aan de verduurzaming en innovatie in de landbouw en voeding en aan horeca en toerisme.
Eten maken, beleven en vieren in Brabant!
Op de hoogte blijven van alle nieuws en activiteiten? Vraag de nieuwsbrief aan via info@wearefood.nl.
