Brabantse voorronde European Young Chef Award in 's-Hertogenbosch

7 september 2017

Nieuws

Op zondag 10 september a.s. vindt de Brabantse voorronde plaats van de European Young Chef Award 2017. Dit gebeurt tijdens Bourgondisch ’s-Hertogenbosch, De winnaar gaat namens Brabant naar de Europese finale in november Barcelona. De European Young Chef Award is een initiatief van tien Europese regio’s met als doel hun onderlinge banden te versterken via jonge chefs die innovatief werken met regionale producten en de tradities rond voedsel in hun eigen regio’s. De regio Noordoost-Brabant er een van.

Jonge topchefs (tot 28 jaar) krijgen als opdracht een vernieuwend gerecht te maken dat is gebaseerd op de traditionele Brabantse keuken, met (h)eerlijke streekproducten. Via Noord Brabant Culinair is een zestal kandidaten geselecteerd. Op zondag 10 september a.s. tussen 12.00-15.30 zullen zij tijdens Bourgondisch ’s-Hertogenbosch hun gerecht bereiden. Om 15.30 uur wordt de winnaar bekend gemaakt door de jury. De deskundige jury staat onder leiding van François Geurds, Brabantse topchef van het FG restaurant (2 Michelin Sterren) in Rotterdam.

Deelnemers
De zes deelnemers zijn:

  • Julio van der Hagen - restaurant ’t Lieve Leven in Helvoirt
  • Jan van Hout - restaurant Ons Jongens in Someren-Eind (2e plaats finale Barcelona 2016)
  • Chiem Roijen - restaurant De Lindehof in Nuenen
  • Duco Roovers - auberge Het Kookhuys in Hilvarenbeek
  • Bon Sawatdee - restaurant ’t Misverstant in Vught
  • Maikel van Veen - restaurant Sense in ’s-Hertogenbosch

De Brabantse voorronde European Young Chef Award wordt georganiseerd door Noord Brabant Culinair in samenwerking met de gemeente ’s-Hertogenbosch, AgriFood Capital en We Are Food 2018. Het is de opmaat naar We are Food 2018 waarin Noord-Brabant Europese Regio van de Gastronomie is.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?