CINOP deelnemer regionaal project duurzame inzetbaarheid

22 november 2018

Nieuws

AgriFood Capital Werkt! helpt werkgevers die al met duurzame inzetbaarheid aan de slag zijn of juist willen gaan. Via het regionale project Wendbaar en weerbaar Noordoost-Brabant worden hiervoor instrumenten en financiële middelen beschikbaar gesteld.

Een van de deelnemende organisaties is Stichting CINOP uit ‘s Hertogenbosch, partner voor onderwijs, overheid en bedrijfsleven bij het oplossen van complexe onderwijs- en arbeidsmarktvraagstukken. Hieronder hun verhaal.

Om onze ambities waar te maken, willen we nadrukkelijk zelf een lerende organisatie zijn. Door te investeren in de ontwikkeling van onze 150 gedreven professionals worden ze deskundiger, vitaler, meer betrokken en productiever. Niet alleen zijn onze collega’s duurzaam inzetbaar maar het levert ook goede bedrijfsresultaten op.

Het afgelopen jaar zijn we gestart met zelfsturende, multidisciplinaire teams. In dit traject is ook aandacht voor duurzaamheid en (sociale) innovatie. Met als doel om een leven lang ontwikkelen cultuur te creëren waarbij vitaliteit, gezondheid en eigen regie van alle medewerkers voorop staan.

Via het project “Wendbaar & weerbaar Noordoost-Brabant” gaan we meer verantwoordelijkheid bij de teams neerleggen. Deze vrijheid is uitdagend, maar dat betekent ook dat teams leren om zelf keuzes te maken. Rollen veranderen en voor sommigen is dat nog lastig. Je ziet nu al dat teams er heel verschillend mee omgaan. Dat is prima; het gaat om het leerproces.

Zo werken we toe naar een cultuur waarin we steeds leren, elkaar aanspreken en zelf regie nemen op een leven lang ontwikkelen. De kennis en ervaringen die we in dit traject opdoen, gebruiken we weer in de trajecten die we begeleiden in onderwijsinstellingen, overheid en bedrijven.
Linda Schlundt Bodien, managing consultant: LSchlundtBodien@cinop.nl

CINOP is een van de koploperbedrijven binnen het project Wendbaar & weerbaar Noordoost-Brabant”. Er zijn ook mogelijkheden voor bedrijven om met 75% subsidie de eerste stappen te zeten op het gebied van duurzame inzetbaarheid, met name om bewustwording te creëren bij leidinggevenden en medewerkers. Kijk hier voor meer informatie.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?