Data Science in Agrofood nieuwe minor Avans en HAS

16 december 2019

Nieuws

In het academische jaar 2020-2021 gaat de nieuwe minor ‘Data Science in Agrofood’ van start. HAS Hogeschool en Avans Hogeschool hebben de handen ineengeslagen en ontwikkelen deze minor momenteel binnen het onderwijsprogramma van Datalab AgriFood (GrowCampus).

Het programma wordt een mix van datascience, technologie en praktijktoepassingen in de agrifoodsector. 20 weken lang kunnen studenten zich verdiepen in de toepassingen van data in agrifood. De helft van de tijd volgen ze lessen van inspirerende gastsprekers en excursies. De andere helft werken deze - toekomstige - voedselmakers aan een project waarin zij de theorie in praktijk kunnen brengen.

De nieuwe minor is een mooie stap in de ontwikkeling van slimme en duurzame voedselketens. Lees hier een recent interview met HAS Lector Precision Livestock Farming Lenny van Erp over het nieuwe initiatief.


 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?