Datalab AgriFood van start

25 september 2018

Nieuws

Met de toekenning van OPZuid subsidie kan het Datalab AgriFood van start. Het datalab wordt een nieuwe faciliteit van de Grow Campus in ’s-Hertogenbosch. In het lab gaan de aangesloten kennisinstellingen gezamenlijk een doorlopende leerlijn (MBO-HBO-WO) ontwikkelen met innovatieve onderwijsvormen zoals masterclass expedities, flipping the classroom en superhackathons. Studenten, lectoren en bedrijven komen in een laagdrempelige praktijkomgeving samen om met relevante casuïstiek te experimenteren.

Het Datalab AgriFood speelt in op de toenemende innovatie rond dataficatie in de agrifoodsector. Data is niet meer weg te denken uit alle schakels in de keten. Er zijn al diverse toepassingen in stalsystemen, genetica, tracking & tracing van dieren, duurzaamheid en marketing. In de toekomst neemt dit naar verwachting alleen maar verder toe. Data wordt daarmee onontbeerlijk voor de concurrentiepositie van de (Zuid-)Nederlandse agrifood sector.

De OPZuid aanvraag voor het Datalab agrifood is mede mogelijk gemaakt door AgriFood Capital Noordoost-Brabant, partner van de Grow Campus. 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?