De kansen van dataficatie voor de agrifood sector

13 oktober 2017

Nieuws

Bij veel bedrijven staat big data hoog op de agenda. Dat is niet zonder reden: de hoeveelheid data bij bedrijven verdubbelt elke twee jaar. Ook in de agrifood sector zal dataficatie de komende jaren alleen maar verder toenemen.

In samenwerking met AgriFood Capital, Grow Campus, Jheronimus Academy of Data Science (JADS), HAS Hogeschool en ZLTO deed de BOM verkennend onderzoek naar de impact van dataficatie in de agrofood-sector. De uitkomst hiervan is verwerkt in het e-zine ‘Dataficatie in agrofood’.

Het e-zine bevat inspirerende voorbeelden van slimme toepassingen van big data om vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen. Van nieuwe businessmodellen die door big data ontstaan. Wat is de status van dataficatie bij ondernemingen in de verschillende schakels van de agrifood keten? Welke kansen en uitdagingen liggen er? Download het e-zine voor inspiratie of neem contact op met Chantal Dietvorst van de BOM cdietvorst@bom.nl

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?