De toekomst van agrifood in Brabant verkend

1 maart 2019

Nieuws

De toekomst van agrifood in Brabant verkend
Verdienen we in 2050 het geld met de productie van voedsel en kennis voor de wereldmarkt? Of groeit Brabant uit tot de specialist in kringlooplandbouw? Zijn de ‘Googles’ van vandaag de supermarkten van de toekomst? Of is de Brabantse inwoner zelf boer?

Dit zijn beelden bij vier uiteenlopende toekomstscenario’s voor de Brabantse agrifood sector, ontwikkeld door Brabant Advies. In deze toekomstverkenning is duidelijk dat voedselproductie aan veel maatschappelijke thema’s raakt waaronder kwaliteit van de leefomgeving en voedselzekerheid.

De toekomstverkenning werd uitgevoerd in opdracht van de provincie Noord-Brabant, in samenwerking met deskundigen van agrifood bedrijven, kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties. Gedeputeerde Annemarie Spierings kreeg het eerste exemplaar op 28 februari jl. aangeboden in het provinciehuis in 's-Hertogenbosch.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?