Een betere oogst en lokale energie opslag in de agrarische sector

25 oktober 2019

Nieuws

Dat is de inzet van twee innovatieprojecten die met subsidie vanuit de Regeling Economie en Innovatie Noordoost-Brabant onlangs van start gingen. De totale projectwaarde bedraagt ruim 150.000 euro.

Automatisch oogsten van asperges onder mini-tunnels
AvL Motion ontwikkelt een autonome oogstmachine om het gehele seizoen asperges te kunnen oogsten. Door de toepassing van mini-tunnels wordt het oogstseizoen bovendien met 15-30 dagen verlengd. De combinatie van deze teelt- en oogstmethode verbetert zowel de kwaliteit als de kwantiteit van de aspergeoogst.

Boeren met power
MeDunkt ontwikkelt een batterij om energie op te slaan bij agrarische bedrijven. Het ‘piekverbruik’ gaat omlaag en het elektriciteitsnet wordt lokaal minder belast. Dat betekent onder andere lagere energiekosten voor agrarische bedrijven. De batterij bestaat uit duurzame materialen en is volledig recyclebaar.

De Subsidieregeling Economie en Innovatie Noordoost-Brabant is bedoeld om vernieuwende, innovatieve samenwerkingsprojecten voor het MKB aan te jagen. Het gaat om innovaties in transitie landbouw, klimaat & energie en voeding & gezondheid. Te denken valt aan haalbaarheidsstudies, ontwikkeling van prototypes of om nieuwe diensten. De maximale subsidie per aanvraag bedraagt 50.000 euro, met een maximum van 50% van de totale kosten. Kijk hier voor de voorwaarden.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?