Eerste Brabantse voedselbesluit is een feit

17 juni 2019

Nieuws

Het eerste Brabantse voedselbesluit is genomen. Het is een document met voorstellen om te komen tot een duurzaam voedselsysteem. Het besluit is genomen door een brede vertegenwoordiging van boeren, inwoners, politici en andere van de Voedsel1000.

Wat betreft voorstellen valt te denken aan een roadshow die op veel plekken in Brabant de dialoog op gang brengt tussen boeren en burgers. Aan een challenge op social media die consumenten bewuster maakt van voedselverspilling. Een broedmachine die op verschillende manieren innovaties op het gebied van high tech en agrofood stimuleert. Een onderzoek dat inzicht kan geven in de werkelijke kosten van voedsel en de verdeling van de toegevoegde waarde in de keten.

Het voedselbesluit werd op 15 juni jl. in ontvangst genomen door initiatiefnemer gedeputeerde Anne-Marie Spierings (Landbouw) en een deel van de partners van de Voedsel1000: Hendrik Hoeksema (ZLTO), Henri van den Boomen (BAJK), Elies Lemkes (HAS Hogeschool), Joris Hogenbooom (BMF), Roel Schutten (AgriFood Capital) en Douwe Korting (Herenboeren). Als partner van Voedsel1000 helpt AgriFood Capital mee aan de uitvoering van het Brabantse voedselbesluit.

Een filmimpressie van een van de Voedsel1000 bijeenkomsten in de afgelopen periode.

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?