Eerste diploma’s nieuwe BBL opleiding bij Sligro uitgereikt

1 augustus 2019

Nieuws

Sligro heeft samen met ROC de Leijgraaf een unieke praktijkopleiding in de logistiek opgezet. Het is een BBL-traject waarbij voornamelijk wordt geleerd op de werkvloer. Vorige maand kregen de eerste negen leerlingen van ROC de Leijgraaf hun diploma. Zeven hiervan blijven bij Sligro werken.

Het BBL-traject (Beroeps Begeleidende Leerweg) startte in 2017 in het Centraal Distributiecentrum (CDC) van deze horecagroothandel in Veghel. De leerlingen gaan één dag per week naar school. Vier dagen per week zijn ze in het magazijn van Sligro aan het werk. Ze leren onder andere voor orderverzamelaar, medewerker goederenontvangst en (assistent-)teamleider.

Er is een groot personeelstekort in de logistiek. Sligro wil met deze opleiding meer mensen enthousiast maken voor een baan in deze sector.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?