Eerste LOF Brabant lening naar museum Overloon

13 december 2018

Nieuws

Het oorlogsmuseum Overloon heeft deze maand als eerste organisatie een lening uit het Leisure Ontwikkel Fonds Noord-Brabant (LOF Brabant) gekregen. Het museum in de gemeente Boxmeer leent 150.000 euro voor een wereldwijd uniek concept om meer bezoekers te trekken, uit binnen- en buitenland: een verhoogd fietspad gebaseerd op een historische brug dat aangesloten wordt op  het bestaande fietsroutenetwerk. Ook wordt er geïnvesteerd in de beleving van het oorlogsmuseum.

Erik van den Dungen, directeur van het Oorlogsmuseum Overloon: “Nu de Tweede Wereldoorlog van ‘memory’ naar ‘history’ gaat, worden moderne presentatietechnieken van steeds groter belang om de impact van oorlog op het leven van mensen, zowel burgers als militairen, voor museumbezoekers invoelbaar te maken.”. Lees meer >>

De Regio Noordoost-Brabant, de samenwerking van de Noordoost-Brabantse gemeenten en waterschappen, is partner van het Leisure Ontwikkel Fonds (LOF) met als doel om toerisme en recreatie in de regio te stimuleren.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?