Eerste mbo-praktijkverklaringen bij Sligro

4 juni 2019

Nieuws

Bij Sligro in Leiden zijn deze maand de eerste twee mbo-praktijkverklaringen afgegeven. Een inspirerende eerste mijlpaal voor de landelijke pilot praktijkleren die in februari van dit jaar van start ging. Tijdens een werkbezoek reikte Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Tamara van Ark de verklaringen uit aan twee medewerkers die door Sligro waren begeleid.

Een mbo-praktijkverklaring is een certificaat voor mensen die geen startkwalificatie voor de arbeidsmarkt hebben. Dat zijn mensen zonder HAVO, VWO of MBO-niveau 2 diploma. Onder begeleiding van een praktijkopleider gaan de deelnemers aan de slag met bestaande delen van een mbo-opleiding. Voor de onderdelen die hij of zij beheerst, wordt een praktijkverklaring afgegeven.

Het certificaat is landelijk erkend waardoor de kans op werk groter wordt. Ook kunnen werkgevers kiezen voor deze praktijkleerroute om bestaande werknemers breder en beter te kunnen inzetten.

In februari van dit jaar gingen in 12 regio’s diverse pilots praktijkleren met praktijkverklaring van start. Ook Noordoost-Brabant is één van de pilotregio’s. Ga voor meer informatie naar de website van SBB.
 

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?