Eindevent MBO Voedsel Challenge in de Verspillingsfabriek

3 december 2019

Nieuws

Op 30 januari 2020 wordt de winnaar van de MBO Voedsel Challenge bekend gemaakt. Dat gebeurt tijdens een feestelijk eindevent in, hoe kan het ook anders, de Verspillingsfabriek in Veghel.

In september van dit jaar ging deze challenge van start. Op dit moment werken 50 teams van MBO studenten uit heel Nederland aan oplossingen voor bestaande voedselverspillingsvraagstukken van bedrijven en instanties. Ze hebben nog tot 15 december a.s.

Het doel van de challenge is om studenten 21ste eeuwse vaardigheden bij te brengen en kennis te laten maken met werken in multidisciplinaire teams. Het is een manier om de voedseltransitie een plek in het onderwijs te geven.

De MKB Voedsel Challenge is een initiatief van onderwijsorganisatie ‘MBO voor morgen’ en koplopers op gebied landbouw, voedsel, natuur en gezondheid van ‘Transitiecoalitie Voedsel’. Groen Kennisnet, Stichting Samen tegen Voedselverspilling en de Rabobank zijn partners in het project.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?