Europese ACTTiVAte ondersteunt 50 ondernemers

13 april 2018

Nieuws

Sinds de start van het Europese samenwerkingsproject ACTTiVAte hebben inmiddels 50 ondernemers ondersteuning gekregen bij een technisch en commercieel ontwikkelingsplan voor hun innovatie. Vier van deze ondernemers presenteerden hun initiatief tijdens de General Assembly van ACTTiVAte van 12 april jl. in Granada.

Voor 30 van de 50 ondernemers worden de komende maanden de begeleidingsplannen uitgewerkt. Zo krijgen ze een investment readiness training en nemen ze deel aan bijeenkomsten met mogelijke investeerders en B2B matchmaking-sessies.

Via AgriFood Capital heeft Dimaen B.V. uit Boxtel ondersteuning gekregen voor het project “phosphate nanofiltration”. Deze Noordoost-Brabantse onderneming werkt toe naar een methode om stikstof uit mest te verwijderen met behulp van nanofiltratie. Dit leidt enerzijds tot schoon afvalwater en anderzijds tot een fosfaatrijke meststof. De techniek die hiervoor toegepast wordt, is afkomstig uit de health sector.

Meer informatie: kijk op de website van ACTTiVAte of neem contact op met Simon Maas: s.maas@agrifoodcapital.nl.

ACTTiVAte stimuleert de technologieoverdracht tussen sectoren. Het gaat om crossovers tussen de sectoren Aerospace, AgriFood, Health en/of ICT. Elk project richt zich op de ontwikkeling van een innovatie - service of product - die bijdraagt aan de economische ontwikkeling en versterking van Europese waarde-ketens. De Nederlandse partners in ACCTiVAte zijn AgriFood Capital., Oost NL en Wageningen Economic Research.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?