Food100 stimuleert verduurzaming van het voedselsysteem

1 november 2018

Nieuws

Vorige maand werd tijdens Dutch Agri Food Week de Food100 lijst van 2018 bekend gemaakt. Hierop staan dé 100 voedselveranderaars die afgelopen jaar een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan verduurzaming van ons voedselsysteem. Van boer tot bord.

Maar liefst negen van hen zijn afkomstig uit Noordoost-Brabant, de regio die gekenmerkt wordt door landbouw en maakindustrie:

  • August de Vocht: No Food Wasted
  • Anne Reijnders: De Lekkere Man & Food Embassy
  • Bob Hutten: Hutten
  • Chantal van der Noord: HAS Hogeschool & Food Atelier
  • Douwe Korting: HerenBoeren
  • Frederike Praasterink: HAS Hogeschool
  • Michael Leusink: BOON Food Concepts
  • Michael van der Schoot: ZLTO
  • Sanne van de Valk: Imagro

Met Food100 wordt gebouwd aan een stevig netwerk van voedselveranderaars door alle sectoren, generaties en regio’s heen. Van leiders die nu aan het roer van bedrijven staan tot aanstormend talent. Deze dubbele kruisbestuiving zorgt voor nog meer inspiratie en stimuleert innovatie. Zo wil Food100 bijdragen aan de transitie naar kringlooplandbouw, alternatieve grondstoffen, nieuwe en milieuvriendelijke productiemethoden en minder verspilling. Kortom: een productiesysteem dat in balans is met mens, dier en omgeving.

AgriFood Capital is mede-initiatiefnemer van Food100. Directeur Roel Schutten legt in een interview met Rabobank uit waarom.  

Food 100 is een initiatief van AgriFood Capital, Foodhub, Food Inspiration en Slow Food Youth Network. Het netwerk wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?