Foodregio’s trekken samen op in Brussel: FoodNL

10 oktober 2018

Nieuws

AgriFood Capital Noordoost-Brabant, Greenport Regio Venlo en Regio FoodValley trekken voortaan in Brussel samen op als het gaat om Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, regionaal beleid én regelgeving bij voedselkwaliteit en -veiligheid. Dit gebeurt onder de werknaam Food NL. Vandaag hebben de voorzitters van de drie toonaangevende Nederlandse foodregio’s een handtekening onder deze samenwerking gezet. Dat gebeurde tijdens de jaarlijke European Week of Regions and Cities in Brussel in aanwezigheid van Europarlementariër Lambert van Nistelrooij.

Door op Europees niveau de krachten te bundelen, kunnen de regio’s zich beter profileren en opkomen voor de regionale en economische belangen vanuit Nederland. Ook spannen de voedselregio’s zich samen in voor Europese subsidies. Te denken valt aan financiële ondersteuning die noodzakelijk is om kringlooplandbouw mogelijk te maken, uitbraak van ziektes bij dieren zoveel mogelijk te voorkomen en om antibioticagebruik bij dieren terug te dringen.

Lees hier het gezamenlijke persbericht dat voorafgaand aan de ondertekening is uitgegaan.

Voorzitter Jack Mikkers ondertekent namens AgriFood Capital Noordoost-Brabant

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?