Gemeente Oss start met pilot JIM voor kwetsbare jongeren

2 oktober 2017

Nieuws

Voor sommige jongeren die volledig zijn vastgelopen, is het lastig om passende hulpverlening te zoeken en te re-integreren. Om deze jongeren te helpen, start Oss met een pilot ‘JIM’: Jouw Ingebrachte Mentor.

Een JIM is een volwassene die door de (kwetsbare) jongere zelf wordt gekozen. Het is iemand die hij of zij volledig vertrouwt. Dit is bijvoorbeeld een familielid, sportcoach of buurman. Samen met de consulent werk en inkomen van de gemeente vormt de JIM een team dat hulp krijgt van verschillende professionals uit de psychiatrie, verslavingszorg etc. Op deze manier krijgen de jongeren integrale en passende ondersteuning. De jongere krijgt medezeggenschap waardoor de motivatie groter is om aan problemen te werken en aan een betere positie op de arbeidsmarkt. Deze aanpak zorgt ook voor blijvende ondersteuning van de jongeren. 

Het JIM-initiatief sluit aan bij de aanpak Kwetsbare jongeren van AgriFood Capital Werkt! Ga voor meer informatie naar de website van JIM. 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?