Geslaagde ontbijtsessie toekomstgerichte personeelsstrategie

27 september 2017

Nieuws

Hoe vinden werkgevers geschikt personeel in een arbeidsmarkt die steeds sneller verandert? Deze vraag stond centraal tijdens de ontbijtsessie over strategische personeelsplanning op 26 september jl. bij Toekomst Schoonmaakbedrijven. De sessie werd georganiseerd door AgriFood Capital Werkt! en BZW.

Veertig ondernemers wisselden kennis en ervaring uit op gebied van toekomstgericht personeelsbeleid, scenarioplanning en profilering als werkgever voor aanstormend talent. Isolde Huijbregts, gastvouw en HRM Directeur bij Toekomst Schoonmaakbedrijven, deelde haar ervaringen met het programma ‘strategische personeelsplanning’ van AgriFood Capital Werkt! en BZW. “Strategische Personeelsplanning laat je op een andere manier naar je bedrijf te kijken”.

Maarten van der Vaart, Directeur van Tausch, benadrukte het belang van op tijd beginnen met de opvolging van seniors in de eigen onderneming door samen met de werknemers de demografische en economische ontwikkelingen te volgen. Frank Kanters, docent organisatiekunde en HRM bij Avans Hogeschool, ging tijdens deze ochtend dieper in op scenarioplanning. Dit is een specifieke methode om een beeld van de toekomst te vormen. Deze manier van plannen kan onzekerheden voor de personeelsstrategie op lange termijn wegnemen. Voor de deelnemers was het een geslaagde bijeenkomst.

Meer weten over toekomstgerichte personeelsstrategie? Kom op 16 november a.s. naar de meet-up ‘ Arbeidsmarkt: investeer in de toekomst van uw organisatie’. Aanmelden kan via artz@bzw.nl.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?