‘Goeie Worst’ inspiratie voor kringlooplandbouw

12 november 2019

Nieuws

Vijf varkensboeren uit de regio ontwikkelden een worst volgens de principes van kringlooplandbouw: Goeie Worst. Ze voeren hun varkens met reststromen uit de voedingsindustrie. Ze noemen zichzelf Eigezwijns.

De pioniers uit AgroProeftuin de Peel konden tijdens Dutch Food Week in oktober al van de 'goeie' producten proeven. Deze maand werden de worsten gelanceerd bij verschillende supermarkten in de regio, waaronder in Cuijk.

“Nog geen eeuw geleden scharrelden de varkens in deze regio rond op de boerderij en aten alle restproducten op, zoals aardappelschillen en oud brood. Met de modernisering van varkensbedrijven is dat veranderd. Wij wilden het varken weer zijn oorspronkelijke rol in de kringloop teruggeven” zegt Wilbert Egelmeers, één van de vijf varkenshouders, met bedrijf in Wanroij. Lees verder op de website van Brabantse AgroFood2020.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?