Grote belangstelling voor eerste DATAFOOD startup festival

2 november 2018

Nieuws

Hoe big data de toekomst van ons voedsel kan verbeteren, was het centrale thema van het eerste #DATAFOOD Startupfestival in Grasso in ’s-Hertogenbosch. Het festival, dat eind oktober plaatsvond,  trok ruim 300 deelnemers.

Innovatieve startups en grote corporates zoals Unilever, KPN, Rabobank, Interfood, Foodstars en Rockstart gingen met elkaar in gesprek over de kansen van snel opkomende bigdata technologieën. In combinatie met ontwikkelingen als Internet of Things, blockchain, robotisering, 3D-printen en nanotechnologie gaan deze technieken namelijk de hele agrifood keten, van boer tot bord, fundamenteel veranderen. Deze veranderingen vragen om een andere manier van ondernemen en nieuwe businessmodellen. Daarnaast kregen de startups de kans om in contact te komen met mogelijke investeerders.  

Initiatiefnemers Jeronimus Bosch Academy of Science (JADS), OndernemersLift+ en Bossche Investerings Maatschappij (BIM) kijken terug op een geslaagd event. Lees hier meer.

Het #DATAFOOD startup festival werd georganiseerd in kader van We Are Food 2018.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?