Grote belangstelling voor open dag Verspillingsfabriek

8 maart 2018

Nieuws

Op 4 maart jl. opende de Verspillingsfabriek in Three-Sixty in Veghel de deuren voor het grote publiek. Meer dan 2000 belangstellenden namen letterlijk een kijkje in de keuken van dé verspillingshub van Nederland. Er werden presentaties gehouden en films getoond waaruit de omvang van voedselverspilling blijkt: in Nederland alleen al 5 miljard euro per jaar waarvan de helft door huishoudens.

Diverse ondernemers lieten zien hoe ze van verspild voedsel nieuwe producten maken. Daarnaast waren er ontwerpen te zien van ontwerpers die tijdens de Dutch Design Week hebben laten zien op welke manier zij, vanuit hun creativiteit, omgaan met verspild voedsel. En natuurlijk was er volop gelegenheid om producten te proeven. Kijk hier voor een impressie. De volgende open dag is op 18 maart a.s.

De open dagen in de Verspillingsfabriek zijn onderdeel van WeAreFood2018, het themaprogramma van Brabant, European Region of Gastronomy 2018.
 

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?