Grote opkomst bij kennismakingsbijeenkomst regio Noordoost-Brabant

19 april 2018

Nieuws

Meer dan 230 raads- en commissieleden, griffiers en bestuurders van de Noordoost-Brabantse gemeenten kwamen op 18 april jl. naar de regionale kennismakingsbijeenkomst in Three-Sixty in Veghel. De bijeenkomst was een initiatief van alle betrokken griffies om de nieuwe raden kennis te laten maken met elkaar en met de regionale samenwerkingsverbanden.

Kees van Rooij, burgemeester van Meierijstad én gastheer, opende deze bijzondere avond. Met de uitspraak ‘alleen ga je sneller, samen kom je verder’ zette hij het thema van de avond kracht bij: samenwerking. Maarten Hageman, onafhankelijke specialist in samenwerking, hield vervolgens een lezing over het nut en de noodzaak van samenwerking. Hierin gaf hij enkele do’s and don’ts voor raadsleden mee. 

Na de lezing stelden zes regionale samenwerkingsverbanden zich voor aan de aanwezigen: Veiligheidsregio Brabant-Noord, GGD Hart voor Brabant, Omgevingsdienst Brabant-Noord, AgriFood Capital en de bestuurlijke samenwerking op het gebied van Jeugd en WMO. René Peerenboom, Regiomanager Noordoost-Brabant vanaf 1 mei a.s., hield een pitch namens AgriFood Capital. Hij nodigde raadsleden vooral uit om samen op te trekken bij onze regionale opgaven. Hierin zat ook een uitnodiging om samen invulling te geven aan de strategische agenda na 2020. De komende periode wordt aan een programma gewerkt om de raden nog meer te betrekken bij de regionale samenwerking in AgriFood Capital.

De organisatie en de deelnemers kijken terug op een zeer geslaagde avond.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?