HAS Hogeschool krijgt twee nieuwe lectoraten

8 december 2017

Nieuws

Per 1 februari 2018 start HAS Hogeschool met twee nieuwe lectoraten: Duurzaam Produceren en Healthy Farming. De nieuwe lectoraten, die verbindingen leggen tussen het onderwijs, bedrijfsleven en maatschappij, gaan actief bijdragen aan de verduurzaming van de agrifood sector. Een sector die in balans is met mens, dier en milieu.

Elies Lemkes-Straver wordt lector Duurzaam Produceren. Het lectoraat richt zich specifiek op drie thema’s in de agrifood sector: het tegengaan van voedselverspilling, de verduurzaming van voedselprocessen en het sluiten van kringlopen.

Joost van den Borne, Manager Research & Development bij Schippers Europe, wordt lector Healthy Farming. Het lectoraat richt zich op het bestaansrecht van de veehouderij in dichtbevolkte gebieden.  Zuidoost-Nederland wordt voorbeeldregio.

Een meer gerichte samenwerking tussen het bedrijfsleven en kennisinstellingen op thema’s als voedselverspilling, duurzame landbouw en circulaire economie draagt bij aan de ontwikkeling van de agrifood sector van de toekomst. De komst van de nieuwe lectoraten betekent daarmee goed nieuws voor de samenwerking tussen kennisinstellingen en bedrijfsleven in AgriFood Capital.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?