HAS krijgt lectoraat vitale en duurzame bodem

11 juni 2018

Nieuws

De HAS Hogeschool krijgt een lectoraat gericht op de verbetering van de Brabantse bodem. Het nieuwe lectoraat gaat kennis ontwikkelen en delen over het beheer van landbouwgrond en de economische en ecologische baten van een vitale bodem.

Dankzij het nieuwe lectoraat krijgen studenten meer kennis over duurzaam bodembeheer en doen ze praktijkervaring op. Agrarische ondernemers kunnen met de nieuw ontwikkelde kennis hun bedrijfsvoering verbeteren.

Het nieuwe HAS lectoraat wordt gefinancierd door Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant in het kader van haar milieubeleid. Een meer gerichte samenwerking tussen het bedrijfsleven en kennisinstellingen in duurzaam bodembeheer draagt bij aan de ontwikkeling van de agrifood sector van de toekomst. De komst van het nieuwe lectoraat betekent daarmee goed nieuws voor de ondernemers in AgriFood Capital. Zo wordt op proeflocatie Agro As de Peel al onderzoek gedaan naar bodemverbetering.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?