HAS Lectoraat Future Food Systems van start

22 februari 2018

Nieuws

Met een inaugurele reden van lector Frederike Praasterink ging vandaag het HAS lectoraat Future Food Systems officieel van start. Dit lectoraat richt zich op duurzame ontwikkeling en internationale samenwerking in de agrifood sector.

In internationale partnerschappen wordt gewerkt aan duurzame voedselsystemen waarin gezondheid van de mens en voedselzekerheid centraal staan. Deze systemen zijn gericht op de verbetering van biodiversiteit en bodemvruchtbaarheid. Future food systems worden bovendien gekenmerkt door nieuwe en eerlijke businessmodellen, inclusief 'winst' voor het milieu..

Een meer gerichte internationale samenwerking tussen het bedrijfsleven en kennisinstellingen op deze thema’s draagt bij aan de ontwikkeling van de agrifood sector van de toekomst. De komst van de nieuwe lectoraten betekent daarmee goed nieuws voor de kennisinstellingen en ondernemers in AgriFood Capital.

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?