Herenboeren Wilhelminapark in top 10 Duurzame 100

6 november 2019

Nieuws

Herenboeren Wilhelminapark in Boxtel hoort volgens dagblad Trouw bij de top 10 van duurzame burgerinitiatieven. Een Herenboerderij is een kleinschalige boerderij die eigendom is van een coöperatie van ongeveer 200 huishoudens. Samen pachten ze een stuk land en hebben een boer in dienst die met respect voor dier en natuur hun eten produceert. De meeste leden van Herenboerderij Wilhelminapark komen uit de regio Boxtel, Vught, Sint-Michielsgestel.

Vorige maand presenteerde Trouw voor de 11e keer de Duurzame 100, de ranglijst van groenste denkers en doeners in Nederland. Dit jaar is de lijst helemaal gevuld met kleine en grote burgerinitiatieven die zich vooral bezig houden met duurzame energievoorziening, sociale innovatie, meer natuur, duurzame voedselvoorziening en het samenbrengen van mensen.

In 2018, toen Brabant een jaar lang Europese Regio van de Gastronomie was, stonden een maand lang alle schijnwerpers op Herenboeren. Initiatiefnemer (en een van dé 100 voedselveranderaars van 2018) Douwe Korting was trekker van de Maand van Samen Voedsel Produceren.

 

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?