Het Familievarken krijgt Agrofoodpluim

29 mei 2019

Nieuws

De Agrofoodpluim van mei ging naar Het Familievarken. Gedeputeerde Anne-Marie Spierings van Agrarische Ontwikkeling en Energie overhandigde de pluim aan initiatiefnemers Tjacko Sijpkens en Frank Wind. Dat gebeurde op de dag dat 49 zeugen en biggen officieel hun intrek namen in de allereerste Familiestal die is gebouwd in de gemeente Boekel.

In het innovatieve, hightech stalconcept staat het welzijn van de dieren centraal. De varkens leven zoveel mogelijk samen in hun natuurlijk omgeving. Daarnaast is de Familiestal ontwikkeld als een soort bouwpakket waardoor het concept eenvoudig is te vermenigvuldigen. Het Familievarken wil duurzaam, diervriendelijk varkensvlees aantrekkelijk maken voor een breed publiek. Ga voor meer informatie naar www.hetfamilievarken.nl.

 

Het Familievarken is mede mogelijk gemaakt door AgriFood Capital binnen het programma AgroProeftuin de Peel. In Het Familievarken werken de initiatiefnemers samen met stalbouwers, klimaatspecialisten, wetenschappers, mestverwerkers, boeren en overheden aan de varkenshouderij van de toekomst.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?