Hoog bezoek bij innovatiecentrum THREE-SIXTY

29 november 2017

Nieuws

Op 28 november jl. waren Eurocommissaris Vytenis Andriukaitis van Gezondheid en Voedselveiligheid, en minister Carola Schouten van LNV op werkbezoek bij THREE-SIXTY in Veghel. Samen met de Brabantse Commissaris van de Koning Wim van de Donk en gedeputeerde Annemarie Spierings kregen ze uitleg over twee initiatieven binnen THREE-SIXTY: de Verspillingsfabriek en Food Waste Xperts. Roel Schutten, directeur van AgriFood Capital, lichtte de rol toe van AgriFood Capital als living lab voor oplossingen van agrifood vraagstukken en van voedselverspilling in het bijzonder.

De Eurocommissaris en de Minister kwamen op uitnodiging van de Task Force Circular Economy Food. naar THREE-SIXTY. Dit is een initiatief van Wageningen University & Research, het ministerie van Economische Zaken, de Alliantie Verduurzaming Voedsel en één van de partijen die zich hebben verbonden aan het thema en de locatie in Veghel. De Taskforce bundelt de krachten en initiatieven tegen voedselverspilling om zo de ontwikkeling naar een circulaire economie te versnellen. Het innovatiecentrum THREE-SIXTY, dé locatie in Nederland tegen verspilling, is volgens de Taskforce daar een inspirerend voorbeeld van.

Ga voor meer bijzonderheden over het bezoek aan THREE-SIXTY naar de website van WUR. Of bekijk hier de filmimpressie.

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?