Brabant blijft ook na 2018 samenwerken met onderscheidende foodregio’s

16 maart 2018

Nieuws

De samenwerkende Europese Regio’s van de Gastronomie kunnen de komende jaren op financiële steun van de Europese Commissie rekenen. De subsidie - in totaal 1,5 miljoen euro - is vooral bedoeld om de samenwerking tussen overheden, onderwijs en bedrijfsleven uit de diverse sectoren in én tussen de Europese regio’s voor de langere termijn te stimuleren.

Te denken valt aan uitwisselingsprogramma’s voor ondernemers, studenten en beleidsmakers. De samenwerking zal plaatsvinden rond thema’s als innovatie, gezondheid en onderwijs en tussen foodregio’s als Brabant, Galway, Kuopio en Catalonië.

De Europese steun is een erkenning van de Europese Regio’s van de Gastronomie als onderscheidende foodregio’s. Goed nieuws dus voor Brabant want dat betekent dat initiatieven die tijdens dit belangrijke foodjaar worden ontwikkeld een vervolg kunnen krijgen. Hierdoor krijgt de economische ontwikkeling van de provincie een extra stimulans. Lees hier het persbericht.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?