April is WeAreFood2018 themamaand 'Voedsel van Brabantse bodem'

5 april 2018

Nieuws

Op 4 april jl werd bij scholengemeenschap De Rooi Pannen in Tilburg het officiële startsein gegeven voor de tweede themamaand van WeAreFood2018: April, Voedsel van Brabantse bodem. Een maand waarin alles draait om lokale, seizoensgebonden producten. Met kookevents, masterclasses, food tours, proeverijen en wedstrijden worden Brabantse streekproducten een maand lang in de schijnwerpers gezet. Om te laten zien waar Brabant groot en goed in is én om de consumptie van streekproducten te stimuleren. Dit laatste draagt namelijk bij aan minder C02-uitstoot en een lagere milieubelasting.

Voor deze themamaand werken zeven MBO en HBO horecascholen uit Noordoost-Brabant voor het eerst met elkaar samen én met lokale ondernemers, veelal boeren. De leerlingen van deze scholen werken aan ‘Brabantse’ recepten en bundelen die in een kookboek “BRBNT, van Brabantse grond”. Dit kookboek komt eind 2018 uit. Het thema ‘Van Brabantse grond’ is vanaf 2018 al een vast onderdeel van het onderwijsprogramma op de horecascholen.

Kijk voor meer informatie over deze en alle andere WeAreFood2018-themamaanden op www.wearefood.nl. Of volg het laatste nieuws via social media @WeAreFood2018.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?